Kategóriák: EsztergomHírek

Pótfelvételit hirdetnek az esztergomi zeneiskolában

Az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola augusztus 28-án és 29-én pótfelvételit hirdet óvodás és iskolás gyerekeknek a 2020/21-es tanévre.

Akik most jelentkeznek a 2020/2021-es tanévre, azok számára – a veszélyhelyzet alakulásától függően – augusztus végén személyes felvételi meghallgatást, motivációs beszélgetést tartanak. Ennek során a tiszta éneklést, adott hangok/rövid dallamok visszaéneklésének képességét, ritmus visszatapsolásának sikerességét mérik fel, illetve – hangszerválasztás esetén – a testi alkalmasságot is figyelembe véve segítenek a választásban.

Az általános iskola 1. és 2. osztályos tanulói részére a szolfézs előképző 1. és 2. évfolyamokat ajánlják, melynek időtartama heti 2×45 perc. Számukra a hangszertanulás megkezdése akkor javasolt, ha erre mind fizikálisan, mind képességeiket tekintve alkalmasak és az adott hangszeren van hely.

A hangszeres oktatásban részt vevő növendékek számára a hangszeres óra időtartama 2×30 perc, a kötelező szolfézs óra 2×45 perc, összesen 150 perc. A tanulók tehát – kivéve a szolfézs előképzősöket – minimum 150 percet töltenek az intézményben. (Szolfézs Ek.1 – 2. évfolyamig Esztergomban három intézményében kihelyezett oktatást is szerveznek megfelelő létszám esetén.)

Az esztergomi zeneiskola működéséről, a választható szakokról, hangszerekről, további tantárgyi és óratervi szabályainkról, egyéb foglalkozásokról a felvételi tájékoztatóban olvashatnak. A térítési- és tandíjak pedig ide kattintva tekinthetők meg.

Megosztás