Félmillió forinttal tette jóvá a bűncselekményeket

Félmillió forinttal tette jóvá a bűncselekményeket

Hírek, Kék hírek Comments Off 97

Zaklatás, személyes adattal való visszaélés és csalás bűntette miatt folyt eljárás egy férfi ellen, aki félmillió forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekményekkel okozott sérelmet.

A férfi elkövető és a nő sértett élettársak voltak az Esztergomhoz közeli településen 2018. december 25. napjáig, amely után a férfi a sértettet rendszeresen háborgatta szöveges üzenet, email küldésével, illetve telefonhívásokkal, továbbá több interneten a sértett nevében különböző termékeket rendelt, melyek kiszállítását a sértett munkahelyére kérte, a termékeket a sértett nem vette át.

A férfi a sértett nevében létrehozott két internetes, szexuális szolgáltatásra utaló profilt, amelyekhez a sértett fotóit felhasználta, elektronikus levelezési címét és telefonszámát megadta. A férfi szórólapokat készített, azokon a sértett telefonszámát adta meg, a szórólapok szövege szerint a sértett szexpartnert keresett, a sértettet a hirdetés alapján több férfi felhívta.

Az elkövető a sértett nevében, a sértett emailjének és azonosító kódjának megadásával egy távközlési cégtől filmcsomagokat rendelt, valamint 2019. január 23. napja és 2019. január 30. napja között összesen 65 darab filmet kölcsönzött ki. A férfi a szerződések megkötésével és a kölcsönzési díjakkal a sértettnek összesen 41.592 Ft kárt okozott.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek félmillió forint jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekményekkel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top