Kategóriák: EsztergomHírekSport

Agyaggalambokra lődöztek Esztergomban

Esztergomban rendezték meg az 52. Helice Európa-bajnokságot. A Helice tulajdonképpen egy, az élőgalamb-lövészetet szimuláló szakága a koronglövészetnek. A szakágból most először rendeztek Európa-bajnokságot Magyarországon.

A COVID-19 járvány miatt sajnos a vártnál kissebb, de annál erősebb mezőny sereglett össze hazánkban: 6 nemzet, 74 indulója mérettette meg magát, köztük a népes olasz csapattal, akik ennek a szakágnak az élversenyzőit adják.

A kétnapos rendezvényen az open kategória Európa-bajnoka Szakács Zoltán lett, aki 30 korongos alapversenyt 1 hibával teljesítette. Azonos találattal végzett még 3 olasz versenyző is, azonban a szétlövéskor Szakács hibátlan teljesítményt nyújtva megérdemelten megszerezte az aranyérmet.

Junior Kategóriában a magyar fiatalok szintén kiemelkedőt nyújtottak, hiszen Kemény Márk egyéniben 1 koronggal maradt el az Európa-bajnok olasz versenyző mögött, azonban csapatversenyben, Papp Martinnal megelőzték az olasz juniorokat, így elhódították az Európa-bajnoki címet.

A Szakács Zoltánnal, Palkovics Andrással és Kardos Zsolttal felálló magyar válogatott a francia nemzeti válogatott mögött végzett a második helyen, megelőzve az olasz és a cseh csapatot.

Senior kategóriában a dobogó harmadik fokára a Magyar Csaba, Tóth Emil, Gajdács György trió állhatott föl.

A női mezőnyben nagyszerű versenyzéssel, Juhász Lenke bonzérmes lett, míg a női csapat (Juhász Lenke, Csapó Andrea, Dr. Dufka Ildikó) az olasz válogatott mögött a második helyen végzett.

A rendezvény után a FITASC elnöke bejelentette, hogy a nagyszerű rendezésnek köszönhetően, 2022-ben Magyarország adhat otthont a Helice világbajnokságnak.

Fotók, forrás: 52nd. Fitasc Helice European Championship Esztergom/Hungary