Meghosszabbították a talicskás tolvaj letartóztatását

További két hónapra meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinak, aki több alkalommal is nyergesújfalui hétvégi házakba tört be.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2018. április 22. napját követő napokban egy nyergesújfalui horgászházba ajtó befeszítésével behatolt, onnan 60.000 Ft értékben lopott létrát, fűkaszát, vízforgatót, aggregátort, díszhajót, szobrot, szerszámokat. Ide 2020. január végén is visszatért, ajtó-és ablak befeszítésével hatolt be, és 20.000 Ft értékű gáztűzhelyet vitt el.

A gyanúsított 2020. január 10. napját megelőző napokban egy nyergesújfalui hétvégi házba az ajtó befeszítésével hatolt be, onnan 25.000 Ft értékben vitt el lakásfelszerelési tárgyakat.

A férfi 2020. január 25-február 3. napja között egy nyergesújfalui horgászház ajtaját befeszítette, és onnan szerszámokat, televíziót, légpuskát, horgászbotokat és más ingó dolgokat vitt el mintegy 270.000 Ft értékben.

A férfival korábban nyomozás indult amiatt, hogy 2015. október 27. napját követően egy esztergomi ingatlanba ablakának benyomásával behatolt, és onnan 164.000 Ft értékben lopott konyhai gépeket, ezt az ügyet a nyomozó hatóság egyesítette az újabb eljárással.

A gyanúsított a nyergesújfalui bűnesetek helyszínére talicskával járt, a lopott tárgyakat ezzel vitte el a helyszínről.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. február 20. napján rendelte el, majd többször meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, továbbá a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az Esztergomi Járási Ügyészség újabb indítványára a bíróság a férfi letartóztatását legutóbb, 2020. augusztus 14. napján 2020. október 20. napjáig hosszabbította meg, mert a kényszerintézkedés törvényes feltételei továbbra is fennállnak.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó