Kategóriák: DorogHírekSport

Felfrissítik a dorogi teniszéletet

Augusztus 15-én, szombaton a dorogi teniszpályán Slavóczki Ferenc munkáját ismerték el, valamint bemutatták az új dorogi tenisziskolát.

Az eseményen először Dr. Tittmann János polgármester mondott beszédet. Kiemelte, hogy a korszakváltások mindig megható pillanatok, de évtizedeken, hosszú időszakokat átívelő érték utaknak nagyon fontos állomásai ezek. Visszaemlékezett, hogy Slavóczki Ferencet a múlt évszázad utolsó harmadában ismerte meg egy esztergom-kertvárosi vállalat salakpályáján. Már akkor foglalkozott teniszezni vágyó fiatalokkal, s hozzátette, már akkor nagyon nehéz volt bekerülni a köreibe.

Dr. Tittmann János beszéde után felolvasták Slavóczki Ferenc méltatását és a több évtizedes munkáját megköszönve elismerő oklevelet nyújtottak át neki.

Becker Balázs, a megyei teniszszövetség elnöke megköszönte Feri bácsinak azt a sok-sok évet, amit végig dolgozott. „Feri bácsi azért annyira ne dőljél hátra, mert innentől kezdve még több munka lesz” – jegyezte meg végül humorosan.

Szekér Zoltán, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetője miután szintén megköszönte Slavóczki Ferenc munkáját, ismertette a dorogi teniszélet újraindulását. Visszaemlékezett, hogy 2015-ben állítottak össze egy sport stratégiát, amit apránként valósítanak meg. Megjegyezte, hogy az elmúlt években létrejött a futókör, kerékpáros közösséget hoztak létre, megvalósították a Hódító Túrákat, most pedig a tenisz fejlődését segítik elő. A Dorogi Sport egy új tenisziskola létrejöttével járul hozzá a teniszélethez, továbbá felnőttoktatást és utánpótlásnevelést is akarnak biztosítani. Ezzel szeretnék azt is elérni, hogy minél többeknek szokásává váljon az, hogy teniszezzenek.

Vig Attila, a Dorogi Egyetértés Sportegyesület elnöke miután méltatta Feri bácsit, egy egyedi pólót adományozott neki. Az esemény további részében bemutatkozott az új edző, Flórián Márk, akinek az eddigi munkásságáról egy korábbi cikkünkben írtunk.

Meghívott vendégként Kellner Ádám, magyar bajnok teniszező emelte a rendezvény hangulatát, aki Flórián Márkkal egy meccset is játszott.

Megosztás