Ismét gyérítik a szúnyogokat a térségünkben

Ismét gyérítik a szúnyogokat a térségünkben

Dorog, Esztergom, Hírek, Nyergesújfalu, Tát, Tokod, Tokodaltáró Comments Off 205

Augusztus 17-én és 18-án folytatódik a szúnyogok elleni védekezés térségünkben.

A katasztrófavédelem országos szóvivő-helyettesétől megtudtuk, hogy térségünkben hol és mikor végeznek földi szúnyoggyérítést.

Időpontok:

Augusztus 17-én, hétfőn: Dorog, Bajna, Esztergom, Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő, Tát, Mogyorósbánya, Bajót, Tokod, Tokodaltáró, Szob, Zebegény, Nagymaros.

Augusztus 18-án, kedden: Pilismarót, Dömös, Visegrád.

A kifejlett szúnyogok gyérítésére szolgáló készítményt földi úton, platós terepjáróra vagy kisteherautóra szerelt berendezések segítségével juttatják ki. A gyérítés a napnyugta utáni órákban történik. Rossz idő esetén a védekezést másnap, vagy harmadnap végzik el.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések: a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Fotó, forrás: katasztrofavedelem.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top