Kategóriák: EsztergomHírek

Az esztergomi LogiKaland az EDISON 100 legjobbjai között

Idén is jelölték az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány önálló programját, a LogiKalandot a legjobb 100 fejlesztő játék közé. Az Edison100: 100 innovatív és jövőbarát kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit fejlesztik iskolai kereteken túl.

Az Edisonplatform célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazza a szakmai Gondolkodó Kör, emellett mától közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Kérjük, szavazzon a helyi kezdeményezés, az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány programjára!

A LogiKalandról röviden:

A 10-15 állomásból és különféle játékokból álló programsorozat, elsősorban 3-12 éves gyermekek és családjaik körében népszerű. A játékok mindegyike kreatív gondolkodást és szellemi munkát igényel, a megoldásokhoz szükség van a játékosok logikai és matematikai képességeire, találékonyságukra. Az egyes feladatok csapatban is megoldhatók, játékosan juthatnak a résztvevők a közösség élményéhez. Minden állomáson egy-egy önkéntesük segíti a feladatok megoldását, a játékok visszarendezését a következő csapat számára.

A játékosok egy pecsételő füzettel haladnak az állomásokon, a kalandozás végén kis jutalmat kapnak a résztvevők.

A szavazatokat augusztus 26-ig lehet leadni ide kattintva.