Kategóriák: HírekKesztölc

Hamarosan elkészül a kesztölci Mária-kegyhely

Sajnos a közelmúltban az időjárási viszontagságok miatt összedőlt a kesztölci Mélyúti Mária-kegyhely. A kegyhely újjáépítését a helyi lakosok és vállalkozók önerőből vállalták.

Radovics Istvánnétől megtudtuk, hogy a Mélyúti Mária-kegyhelyet egy katona hálából építette miután élve hazatért a háborúból. A barlangszerű építmény nagyon kedvelt a turisták és a zarándokok körében, de miséket is szoktak tartani a helyszínen. Ezért is tartották fontosnak, hogy mihamarabb újjáépüljön.

A kegyhelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kétszer is felszentelte. A felújítási munkák után várhatóan Dr. Magyar Pál szenteli fel újra a Mélyúti Mária-kegyhelyet.

„Az újjáépítésre mintegy félmillió forintot gyűjtött össze a falu népe. A helyi lakosok és vállalkozók ingyen és bérmentve vállalták a munkálatokat. Így ki kell emelnem, hogy önzetlen, segítőkész emberek keze munkájával készül el hamarosan az építmény. Az alapokat Giricz Bálint ásta ki, a támfalat pedig Nádasi Mihály kezdte el, majd Dél Tamás folytatta. Mindemellett nagy segítséget nyújtott Szepesi Attila és Simonek Bence mellett több kesztölci vállalkozó is. A szervezési munkálatokat jómagam irányítottam, de Vöröskői István és a fia is nagyban segítette munkámat.” – így köszönte meg Radovics Istvánné a segítők munkáját.

Így nézett ki a beomlás után a Mária-kegyhely:

Fotók: N. Erika

Megosztás