Feloszlik Pilismarót képviselő-testülete

Feloszlik Pilismarót képviselő-testülete

Hírek Comments Off 161

Feloszlik a Komárom-Esztergom megyei Pilismarót képviselő-testülete csütörtökön – közölte a község honlapján Pergel István Csaba, a település független polgármestere, aki augusztus 15-i hatállyal távozik tisztségéből.

A polgármester tájékoztatása szerint a község képviselő-testülete csütörtökön rendkívüli ülésen, név szerinti szavazással, hét igen szavazattal, egyhangúlag döntött a feloszlásáról. Réti József Károly alpolgármester augusztus 11-ével távozik tisztségéből.

A közleményben az áll, hogy a döntést a helyi sóder- és homokbánya nyitásával kapcsolatban kialakult helyzettel indokolták. A testület nem kíván a továbbiakban “a bányanyitáshoz szükséges településrendezési terv módosításában semmilyen döntést hozni, vagy falugyűlést összehívni” – írta a polgármester.

Hozzátette, a testület az időközi önkormányzati voksoláson megválasztandó új polgármester és új képviselő-testület “kezébe adja ebben a kérdésben is a döntés jogát és felelősségét”.

Beszámolt arról is, hogy a képviselő-testület a működőképesség fenntartása érdekében “egyedi határozattal kötelezettségvállaló személynek” jelölte ki Balázs Márta jegyzőt.

A pilismarótiak sajtóinformációk szerint nemrégiben népszavazási kezdeményezést nyújtottak be, hogy megállítsák a szerintük jelentősen környezetkárosító bányanyitási beruházást.

Forrás: MTI
Fotó: Google

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top