Kategóriák: Hírek

Virágos parkot alakítottak ki Párkányban

Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – írja a település a honlapján.

A projekt a városközpontban található közterület megújítását, valamint a beporzó rovarok – méhek, darazsak, lepkék – számára élelmezési szempontból fontos növények kiültetését célozta meg.

A pályázat keretén belül 850 négyzetméternyi közterületet sikerült megújítaniuk a Nánai út, Comenius utca és Fő utca körforgalmi kereszteződésében. Az említett zónában füves területet és virágágyásokat alakítottak ki, fákat és bokrokat ültettek, valamint öntözőberendezést és padokat telepítettek.

A projekt megvalósításában az önkormányzattal a helyi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola és az Új Évszázad Nyugdíjasainak Klubja működött együtt.

A projekt teljes költségvetése 7500 euró, melyből a támogatás összege 3000 eurót, a város önrésze 4000 eurót és a Smurfit Kappa Obaly Štúrovo a.s.-től kapott szponzori támogatás 500 eurót tesz ki.

Fotók, forrás: sturovo.sk

Megosztás
Tegek: parkPárkány