Kategóriák: EsztergomHírek

A Suzuki három munkavállalójának lett pozitív a koronavírus tesztje

A Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy összesen három olyan munkavállalójukról tudnak, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztjük.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. július 21-én tájékoztatta a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy az egyik munkatársuk koronavírus tesztje pozitív lett. Szigorú belső eljárásrend alapján a vállalat megtette a szükséges intézkedéseket.

A hatósági eljárás mellett saját kontaktkutatást is végeztek házon belül. Azon munkavállalók, akiknél a közvetlen kapcsolat felmerült, házi karanténba kerültek. A Magyar Suzuki Zrt. minden esetben felelős munkáltatóként jár el, így saját költségére, a lehető legrövidebb időn belül biztosította számukra a tesztelést.

Az érintett személyek közül két embernek lett pozitív a tesztje. Jelenleg nincs tudomásuk más fertőzött kollégáról. A helyzetet folyamatosan nyomon követik, és együttműködnek az illetékes hatóságokkal.

Az érintett munkatársak a karanténba helyezésük óta nem léptek be a gyár területére.

Azaz összesen 3 pozitív esetről tudunk. Fontos kiemelnem, hogy a talált 2 eset az elsőhöz köthető. A már hatósági karanténba helyezett munkatársaink között hozott pozitív eredményt a vírusteszt. Saját költségen közel 100 embert teszteltünk le PCR teszttel, illetve nem csak a közvetlen kontaktokat, hanem a laza kontaktokat is felkutattuk.” – tette hozzá a vállalat kommunikációs vezetője.

Megosztás