Öt hónap után először hazai pályán bajnokin

Öt hónap után először hazai pályán bajnokin

Dorog, Hírek, Sport Comments Off 116

Március 8. óta nem került sor bajnoki mérkőzésre Dorogon, így hosszú idő után léphet pályára csapatunk hazai környezetben. A katasztrófálisan végződött pécsi bajnoki nyitányt követően a 2. forduló hétközi meccset hoz a mieinknek. A rajton elszenvedett kiütéses vereség után sok érdemlegeset aligha lehet mondani – Szabó Gyula cikke.

Nem a legjobb előjelekkel készültek a dorogiak a vasárnapi bemutatkozásra, hiszen a bajnoki rajt hetében több játékos is sérüléssel bajlódott, akikre nem számíthatott Németh Szabolcs vezető edző. Köztük a legfájóbb, a leggólerősebb és rutinos Délczeg Gergely kiesése, amit tovább tetézett, hogy olyan játékosok szorultak a kispadra a pécsi vendégszereplés során, akik évek óta stabil és meghatározó pontjai a kezdő tizenegynek. Amikor a mérkőzés előtt csapatot hírdettek, bizony nem kis szorongás futott át a dorogi híveken. Mindjárt a meccs legelején előttünk adódott egy igen kecsegtető gólszerzési lehetőség, de ezzel el is lőtte a gárda a puskaporát, majd jött a gyorsan bekapott gól a 12. percben. Azonban nem elég, hogy hamarjában hátrányba kerültünk, alig öt percre rá a védelem tengelyének masszív pontja, Dlusztus András sérült meg, akit a hosszas ápolás ellenére is le kellett cserélni. A kényszerű csere hatványozottan szerencsétlenül sült el, ugyanis a Dlusztust váltó Berkóról kaptak a hazaiak 11-est, amelyet biztosan értéksítettek. Mondhatni, ezzel nagyon hamar eldölni is látszott a mérkőzés, főleg, hogy három perccel a bekapott második gól után az ici-pici sanszunk is elúszott arra, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe. Ígéretes helyzetet követően Tóth Barnabást állította meg szabálytalanul az utolsó hazai védő, de a megítélt szabadrúgáson kívül semmilyen következménye nem volt az esetnek. Újabb pár perc leforgása alatt pedig két bombagóllal gyakorlatilag kivégeztek bennünket a vendéglátók a 32. percre. Innen már csak az volt a kérdés, mennyire súlyos vereségbe szalad bele a csapat? A dorogiak közül egyedül Mursits Roland teljesítményét értékelhetjük, aki bravúros hárításaival nem egy esetben további góloktól védte meg kapunkat. A roppant gyenge napot kifogó dorogiaktól még a szépítésre sem futotta és csúfos, megalázó vereséggel kezdték a bajnoki évadot, egyben sikeresen mindjárt sereghajtókká váltunk. Amit viszont feltétlenül dícséretet érdemel, az a dorogi szurkolók pécsi sportszerűsége.  A lehetetlen meccskezdési időpont ellenére mintegy 15 fős szurkolói tábor utazott le Pécsre, hogy buzdítsa a fiúkat, ami már önmagában is sok pécsi drukker szimpátiáját nyerte el, azonban szurkolóink a hatalmas hidegzuhany ellenére és 0:4 után is lelkesen szurkoltak. A mérkőzés utáni gesztusuk – miután megtapsolták a hazai csapatot – , teljeskörű rokonszenvet váltott ki a helybeliekből. Dícséretes és követendő példa minden szempontból a dorogi fanok cselekedete, ami amúgy is jellemzi őket évtizedeken át. Ha ezúttal csapatunk ugyan nem is, de szurkolóink bizonyosan tovább növelték a dorogi klub és a város hírnevét.

Akár az évad mottója és követendő példája lehet, amit ez a kép kifejez és jelképez. A dorogi szurkolók Pécsen a meccs után gratuláltak az ellenfél játékosainak.

A Siófok osztozott sorsunkban, amely még alul is tudott múlni bennünket, ugyanis hazai pályán gázolta le őket a Haladás 5:1 arányban. Azonban még így is megelőznek, mert a lőtt góljuk erőnyerő az azonos gólarány mellett. Szintén kínos vereséget mértek a tavalyi meglepetés- és sikercsapatra, a Csákvárra a Gyirmót otthonában, miután a győri alakulat sima 3-0-ás zakóval küldte haza őket. Azonban nem csak a méretesebb vereséget elszenvedőknek hozott csalódást a nyitány. A néhány hónapja még NB I-es Kaposvár otthon kapott ki 1-0-ra a Nyíregyházától úgy, hogy a nyírségiek egyik szabályos gólját meg sem adta a játékvezető. Az ezúttal is nagy reményeket szövögető Győr is pont nélkül távozott Ajkáról. A hazaiak 2-1-re verték őket és hasonló arányban kaptak ki a szintén nagyobb elvárásokkal pályára lépő szegediek odahaza a Békéscsaba ellen. Az első számú bajnokjelöltnek kikiáltott Vasas hazai pályán vereséggel felérő 1-1-t játszott a Kazincbarcikával és még szaladnia is kellett az eredmény után. A másik favorit, az NB I-ből kiesett Debrecen ugyan behúzta hazai környezetben a meccsét a Budaörs ellen a hajrá perceiben szerzett mindent eldöntő góllal, de aligha lehettek elégedettek. Szolnokon a MÁV is minimális 1-0-ás győzelmet aratott az újonc Szentlőrinc felett, bár nyilván a Tisza partján ennek örültek a helyiek.

A Dorogi FC 2020-21-es évadbeli kerete

Szerdai ellenfelünk, a Soroksár kiizzadta otthon a minimális 1:0 arányú győzelmét az újonc DEAC ellen, igaz sokat tettek a sikerért a hazaiak. Ezáltal halyzeti előnyből és sokkal nyugodtabban várhatják a dorogi vendégszereplésüket. A fővárosi gárda sorrendben ötödik bajnoki éve csoporttársunk. Legutóbb tavaly október végén Soroksáron találkoztunk egymás ellen, ahol 3-1-es dorogi siker született. A tavasszal esedékes hazai meccsünk a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet okán elmaradt. Itthon viszont nem csak, hogy 9 éve nyertünk ellenük utoljára (3-0-ra), de kifejezetten rosszabbak a mutatóink velük szemben idehaza. 

Teljes mérlegünk a Soroksár ellen: 15 mérkőzésen 6 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 20:20-as gólarány.

Hazai mérlegünk: 7 mérkőzésen 2 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség , 7:11-es gólarány.

Mind a mérlegen, mind a jelenlegi helyzetünkön volna mit javítani. Ezúttal is csak előre szabad tekinteni, a pécsi kisiklásból pedig okulni kell.

Szabó Gyula

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top