Kategóriák: HírekProgramok

Jubilál a párkányi fORMA fEST!

Kerekes Band, Jóvilágvan, Rage Against The Machine tribute koncert a Subscribetól, irodalom, színház és kígyórajzolás a legfORMÁSABB fesztiválon, a párkányi Duna-parton. A csodás panoráma mellett minőségi alternatív zenék, közösségi tábortűz, kézműves foglalkozások, útibeszámoló és felvidéki sci-fi vár minden érdeklődőt a X. fORMA fEST-en!

A párkányi Jóvilágvan zenekar tizedszer rendezi meg alternatív minifesztiválját, teret adva a mainstream helyett a minőségi, mondanivalóval is bíró zenéknek, s ezek mellett más művészeti ágakat is megszólít.

A fesztivál 0. napján, augusztus 6-án, csütörtökön közösségi tábortűzre, ismerkedésre várnak mindenkit a szervezők, a ropogó tűz mellett Noémo ad egyszálgitáros koncertet.

Augusztus 7-én, pénteken megcsodálhatjuk Izrael Ráchel és Guzsák Klaudia grafikáit, Pintér Renáta és Gocník Barbara installációit. 18 órától az akkorra már kétkötetes Mucha Dorka és a József Attila-díjas Hizsnyai Zoltán írói világába kukkanthatunk be. Este a Mayberian Sankülotts, az idén 25. éves, kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band, és a sámán-transz-folk fiatal felvidéki képviselője, a Varkocs ad koncertet, éjfél után pedig Vinnie Lonely pörgeti a lemezeket.

A szombati nap (augusztus 8.) a már hagyományos kígyórajzolással veszi kezdetét, amin a fesztiválozók és kisgyermekes családok rajzolnak krétakígyót a Mária Valéria hídra. Az akció 14:30-kor indul a híd esztergomi hídfőjétől. Krétát és frissítőt a szervezők biztosítanak. A hídon áttekeregve kézműves foglalkozások várják a kicsiket, Szebellai Mátyás útibeszámolóját hallgathatjuk meg 10 hét afrikai kalandjairól, majd Matusek Attila előadásában színházi előadáson is részt vehetünk. A Pillanat, amely kilóg az időből, egy felvidéki sci-fi Majorán Hektor fizikusról, aki egyedül marad a Földön, miután a föld lakossága és minden élő szervezet egy szempillantás alatt teledeportál egy másik bolygóra. A szombati koncertélményekről a Gorlo Volka, a fesztivált rendező Jóvilágvan és a Subscribe gondoskodnak, utóbbi Rage Against The Machine dalokat ad majd elő. A hajnalba a Pleasure Voyage live setje simít majd bele.

„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a koronavírus sújtotta zeneipart támogatva olyan fellépőknek adjuk lehetőséget, akik valóban minőségi zenét alkotnak. Kifejezetten célunk volt, hogy fellépőink és előadóink között a lehető legtöbb felvidéki legyen, hiszen most nekünk kell egy közösségként kiállnunk hazai művészeink mellett, fellépési lehetőségeket biztosítani számukra, hogy átvészeljék ezt az anyagilag nehezebb időszakot” – húzta alá Bokor Réka, főszervező.

Részletes program és információ a Facebook esemény alatt található!

Megosztás