Újabb maszkadomány érkezett Dorogra

Újabb adományt kapott a járványügyi készültség idején Dorog Város Önkormányzata. Most a Veolia Energia Magyarország Zrt. nyújtott át szájmaszkokat és kézfertőtlenítő adagolókat.

A rendkívüli testületi ülés előtt, 2020. július 28-án Vollár Attila, a Veolia Energia Magyarország Zrt. Közép-magyarországi Erőművek Igazgatóságának regionális igazgatója és Marcsó József, a Promtávhő Kft. területi vezetője 1200 darab FFP3 típusú szájmaszkot és kézfertőtlenítő adagoló készüléket adott át dr. Tittmann János polgármesternek. Az érintés nélkül működő, fotocellás kézfertőtlenítő töltését fél éven keresztül vállalta a cégcsoport. Az eszközt a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ aulájában helyezik el az otthon gondozottjainak biztonságát növelendő.

„A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközöket szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk” – mondta el Vollár Attila regionális igazgató.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos. Országos szinten a vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkot ajándékozott 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen.

Dorogon és Esztergomban két szervezet is részesül a Veolia adományából. Dorog Város Önkormányzatának 1200 darab, míg az esztergomi Vaszary Kolos Kórház és fennhatósága alá tartozó Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő számára 500 darab maszkot ad át a cég. A megyében további két olyan város önkormányzata is részesül az adományból, ahol a vállalat távhőegységet üzemeltet – Tata részére 200 darab, Nyergesújfalura pedig szintén 200 darab maszk jut el.

Fotó: Dorog Város Önkormányzata
Forrás: Dorog Város Önkormányzata / Goodwill Communications

Megosztás