Kategóriák: DorogHírek

Közmeghallgatást tartanak Dorogon

Szeptember 1-jén, kedden közmeghallgatást tartanak Dorogon, a Richter Gedeon Nyrt. biztonsági jelentésével kapcsolatban.

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. hazánk egyik legnagyobb magyar vállalata, dorogi gyára pedig a környék egyik meghatározó munkáltatója és adófizetője. A gyáregység fő tevékenységi köre gyógyszerhatóanyagok és intermedierek gyártása, valamint az úgynevezett oldószer regenerálás.

A gyár – más gyógyszergyárakhoz hasonlóan – felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek minősül, ezért meg kell felelnie a katasztrófavédelmi hatóság törvényben előírt engedélyezési eljárásának, melyet ötévente felül kell vizsgálni.

Jelenleg ez a szigorú iparbiztonsági engedélyezési, ellenőrzési folyamat zajlik a Richter dorogi telephelyének esetében. A procedúra részeként Dorog város polgármestere a gyógyszergyárral és az iparbiztonsági hatósággal együttműködve lehetőséget ad arra, hogy a lakosság véleményt nyilváníthasson az üzem további biztonságos működésére vonatkozó engedély kiadása előtt.

A lakosság tájékoztatása céljából a polgármester biztosítja, hogy az engedélyeztetési eljárás alapjául szolgáló dokumentációba bárki betekinthessen, és közmeghallgatás, vagyis lakossági fórum szervezésével pedig a gyár tevékenységről, az iparbiztonsági területen való felkészültségéről közvetlen tájékoztatást kaphasson, kérdéseket tehessen fel, észrevételeit elmondhassa.

A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal Díszterem (Dorog, Bécsi út 79-81.).

A közmeghallgatás ideje: 2020. szeptember 1. kedd, 17.00

Dr. Tittmann János polgármester ezzel kapcsolatos lakossági tájékoztatója, ide kattintva tekinthető meg!