Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatásban marad az a fiatal férfi, aki megölte lánytestvérét és sógorát

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki Komárom-Esztergom Megye egyik településén 2020. május 16. napján 00 óra 57 percet megelőző időben megölte lánytestvérét, valamint sógorát, ezt követően pedig a holttesteket meggyújtotta.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Komárom-Esztergom Megye egyik településén található családi házban 2020. május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét. Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán, ezért a mentőszolgálat munkatársai a budapesti Honvédkórházba szállították. Jelenleg is ott ápolják.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25. napján rendelte el a letartóztatását.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását további három hónappal meghosszabbította, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: police.hu