Kategóriák HírekKék hírek

Cserbenhagyás miatt emeltek vádat ellene

A Tatabányai Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége és cserbenhagyás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki enyhe fokú alkoholosan befolyásolt állapotban  vezetett egy gépjárművet Lábatlan területén a Dózsa György úton 2018. november 16-án.

A vádlott haladása során a Dózsa György út és a Rákóczi Ferenc út útkereszteződéséhez ért, ahol a vádlott jobbra, a Rákóczi Ferenc útra szándékozott kanyarodni. A vádlott a kanyarodás során, ittassága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, ahol a járműve elejével nekiütközött egy másik személygépkocsi bal oldali elülső részének, melynek jobb oldali első ülésén utas utazott. Az ütközés hatására  a vétlen személygépkocsi eleje a haladási iránya szerinti jobb oldalra elcsúszott, a járművezető és utasának teste, illetve feje előre lendült, a jármű bal oldali első kerekénél a sárvédőelem, és a sárvédő elem behorpadt, a hűtőrács megnyomódott, illetve a fényezés megsérült.

Az ütközés következtében a vádlott által vezetett személygépkocsi motorházteteje felgyűrődött, a jármű lökhárítója, hűtőrács és a karosszéria eleme az első két lámpa közötti szakaszon „V” alakban benyomódott, a rendszámtábla leesett, a személygépkocsi bal oldali első lámpája megsérült, a bal oldali elülső része behorpadt.

A vádlott az ütközést követően megállt, ekkor a vétlen sofőr kiszállt a járműből és a baleset miatt kérdőre vonta a vádlottat. A vádlott nehezményezte a vétlen sofőr felháborodott viselkedését, és a baleset helyszínéről eltávozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e.

A vétlen sofőr által vezetett személygépkocsi és a vádlott járműve ütközése miatt fennállt a vétlen sofőr és utasa személyi sérülésének reális veszélye.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Ittasan törte össze magát Dorogon

Az esztergomi rendőrkapitányság járőrei személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek 2020. szeptember 25-én,…

2020-09-26

Ahol egy csoda vár: Körtúra a Biharban

Lieber Tamás “Mesélő tájak és formák – Egy fotó és ami mögötte van” című sorozatának…

2020-09-26

Forgalmi rend változás Dorogon

Az új dorogi körforgalom építése miatt szeptember 28-ától félpályás útzárat vezetnek be az Esztergomi úton.…

2020-09-25

Áthelyezik a Pihenő bányászt

Dorog város Képviselő-testülete a szeptember 25-ei testületi ülésen döntött arról, hogy áthelyezik Kucs Béla, Pihenő…

2020-09-25

Súlyosan elhanyagolta a rövid láncon tartott kutyáját

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a  férfival…

2020-09-25

Esős idő esetén is megtartják a sportnapot és a lecsófesztivált

Idén sportágválasztóval egybekötött lecsófesztivált és lecsófőző versenyt szerveznek szeptember 26-án, Esztergomban a Rugby Club Hostel…

2020-09-25

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!