Cserbenhagyás miatt emeltek vádat ellene

Cserbenhagyás miatt emeltek vádat ellene

Hírek, Kék hírek Comments Off 81

A Tatabányai Járási Ügyészség az ittas járművezetés vétsége és cserbenhagyás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki enyhe fokú alkoholosan befolyásolt állapotban  vezetett egy gépjárművet Lábatlan területén a Dózsa György úton 2018. november 16-án.

A vádlott haladása során a Dózsa György út és a Rákóczi Ferenc út útkereszteződéséhez ért, ahol a vádlott jobbra, a Rákóczi Ferenc útra szándékozott kanyarodni. A vádlott a kanyarodás során, ittassága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, ahol a járműve elejével nekiütközött egy másik személygépkocsi bal oldali elülső részének, melynek jobb oldali első ülésén utas utazott. Az ütközés hatására  a vétlen személygépkocsi eleje a haladási iránya szerinti jobb oldalra elcsúszott, a járművezető és utasának teste, illetve feje előre lendült, a jármű bal oldali első kerekénél a sárvédőelem, és a sárvédő elem behorpadt, a hűtőrács megnyomódott, illetve a fényezés megsérült.

Az ütközés következtében a vádlott által vezetett személygépkocsi motorházteteje felgyűrődött, a jármű lökhárítója, hűtőrács és a karosszéria eleme az első két lámpa közötti szakaszon „V” alakban benyomódott, a rendszámtábla leesett, a személygépkocsi bal oldali első lámpája megsérült, a bal oldali elülső része behorpadt.

A vádlott az ütközést követően megállt, ekkor a vétlen sofőr kiszállt a járműből és a baleset miatt kérdőre vonta a vádlottat. A vádlott nehezményezte a vétlen sofőr felháborodott viselkedését, és a baleset helyszínéről eltávozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e.

A vétlen sofőr által vezetett személygépkocsi és a vádlott járműve ütközése miatt fennállt a vétlen sofőr és utasa személyi sérülésének reális veszélye.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top