Kategóriák DorogHírekSport

Új időszak kezdődik a Dorogi Tenisz életében

Ahogyan arról már a DorogiSport oldaláról értesülhettek az érdeklődők, a Dorogi Tenisz életében új időszak köszönt be.

A tervezett változásokról, újdonságokról Szekér Zoltánnal, a sportintézmény vezetőjével Kovács Csilla beszélgetett.

Milyen múltra tekint vissza a Dorogi Tenisz? Mik voltak a legnagyobb sikerek, elismerések?

Dorog mindig híres volt a sportéletéről, az 1900-as évek elejétől több sportágban is jelentős sikereket értek el városunk sportolói. A tenisz vérkeringésébe 1978-ban kapcsolódtunk be, ekkor alakult meg ugyanis a Dorogi Egyetértés Sportegyesület tenisz szakosztálya, amelynek a kezdetek óta Slavóczki Ferenc a vezetője. Ő az, aki a mai napig összefogja és szakmai hozzáértésével támogatja a sportágat. A ’80-as években került sor az első versenyekre egyéni és csapatszinten, valamint a megyei bajnokságban is szerepeltünk. 1993-ban megyei bajnoki címet szerzett a férfi gárda és feljutott az OB III-ba. A következő jelentős mérföldkő 1994 volt, ekkor ugyanis társadalmi munkával és önkormányzati támogatással a már meglévő két pályát felújítottuk és egy újabbat alakítottunk ki – ezzel három salakos teniszpálya jött létre Dorogon. Ekkor indult el az utánpótlás nevelés, a legkiemelkedőbb eredményt Molnár Gábor érte el, aki az 1999-es országos adogatóversenyt – 14 éves korában – megnyerte.

Mit jelent az új kezdet a Dorogi Tenisz életében?

A sportintézmény úgy működik, hogy munkatársaival létesítményeket üzemeltet (Nipl Stefánia Uszoda, Városi Sportcsarnok, Birkózócsarnok, Buzánszky Jenő Stadion) és biztosítja a sportolás lehetőségét a város lakosságának. A benne dolgozó szakemberek pedig tudják végezni a szakmai munkát. A teniszpálya ebből a sorból kilógott eddig, ugyanis a DESE tenisz szakosztálya volt az, aki ellátta eddig az üzemeltetési feladatokat napi szinten, a DorogiSport támogatásával.

A koncepcióváltás ott van, hogy ezt a napi működést is – kiemelten megköszönve Slavóczki Ferenc eddigi munkáját – átveszi az idei év nyarától a sportintézmény és tovább működteti azt.

Megváltozik a Dorogi Tenisz arculata, modernizáljuk nem csak a megjelenésében – hiszen új, korszerű honlapja lesz, amelyen online pályafoglalási lehetőséget biztosítunk, de a szolgáltatásokat is a 21. század igényeinek megfelelően állítjuk össze.

Ezzel együtt milyen változások lépnek életbe a teniszpályán?

Pályázatot írtunk ki tenisziskola beindítására, amelyre érkeztek is be anyagok. Sikeresen elbíráltuk és lezártuk a beérkező pályázatokat, szeptembertől új tenisziskola indul Dorogon, Flórián Márk vezetésével. Ennek a célcsoportja elsődlegesen a gyerekek, az utánpótlás korosztály, de terveink szerint – az igények figyelembevételével – a felnőtteknek is lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerkedjenek a sportág alapjaival. Ennek következményeként  – várhatóan szeptembertől, hétköznap délutánonként újraindul a teniszoktatás Dorogon, amelynek részletei a Dorogi Tenisz és a DorogiSport felületein lesznek elérhetők majd.

Másrészt pedig az egyéni sportolóknak, akik szabadidős jelleggel szeretnének teniszezni, kísérleti jelleggel augusztus elejétől, véglegesen pedig szeptember elejétől beindítjuk a hétvégi pályabérlési lehetőséget. Ez a korábbi rendszertől annyiban tér el, hogy szombat délelőttönként a helyszínen lévő munkatársunknál tudják a pályát kibérelni (foglaltságtól függően), de lehetőség lesz teljes felszerelés (teniszütő, labda, stb.) bérlésére is. Vagyis lesz egy folyamatos ügyelet hétvégenként, de természetesen továbbra is lesz lehetőség a pályák előre lefoglalására is.

Mi a helyzet a tenisz szakosztály tagjaival? A változások mennyire érintik őket?

Továbbra is partnerünk marad a DESE tenisz szakosztálya, az idősávjaiban továbbra is biztosíthatja a szakosztályi tagok számára a sportolási lehetőséget. Reméljük, hogy ez az együttműködés az újonnan felnövő gyerekek versenysportolásának is hátteret biztosíthat, és azt, hogy az újraindulás újabb versenyzőket, sportolókat nevel ki. Ennek a célnak az elérésében is továbbra is számítunk a tenisz szakosztály segítségére.

Friss információkért, kövessétek a Dorogi Teniszcentrum Facebook oldalát!

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-07-22 16:27

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Indul a Zöld Busz Mintaprojekt Esztergomban

Esztergom önkormányzatának Képviselő-testülete a szeptember 17-ei ülésén fogadta el azt az előterjesztést, miszerint Esztergom város…

2020-09-18

A dorogi Richterben gyakorlatoztak a tűzoltók

Szeptember 17-én, csütörtökön tartotta belső védelmi terv gyakorlatát a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. dorogi…

2020-09-18

57 éves kesztölci asszonyt büntettek meg ittas vezetés miatt

A dorogi járőrök szeptember 17-én, csütörtökön 21 óra 57 perckor Kesztölcön, a Széchenyi István utcában…

2020-09-18

Szállásadóját lopta meg

Közérdekű munka büntetésre és vagyonelkobzásra ítélhetik azt a visszaeső férfit, aki esztergomi jótevőjének mobiltelefonját lopta…

2020-09-18

Hogyan legyünk boldogtalanok? – esztergomi bemutató

2020. szeptember 18-án, pénteken este 19.30-kor mutatja be Esztergomban a Hogyan legyünk boldogtalanok? című színházi…

2020-09-18

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban – Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok. 2019 után,…

2020-09-17

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!