Kategóriák: EsztergomHírek

Bűnmegelőzési Centrum érkezett a bazilikához

Július 22-én, a Mobil Bűnmegelőzési Centrum munkatársai az esztergomi bazilikához települtek ki, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekményekre.

Az esztergomi bazilikánál nagy érdeklődéssel fogadták a rendőröket. A gyerekek megpörgethettek egy szerencsekereket, amely után egy bűnmegelőzéssel kapcsolatost kérdést tettek fel nekik. A helyes válasz után pedig mindenki ajándékot kapott.

Mint megtudtuk, két célközönségük van a – mindig más városokba látogató – bűnmegelőzéssel foglalkozó rendőröknek. Az egyik célcsoportjuk az idősek, a másik pedig a családok és a gyerekek.

Lendvai Lukács Evelin, rendőrőrnagy elmondta, hogy egyre több az unokázós, trükkös, besurranós bűncselekmény, amelyeknél nagyon sokszor potenciális sértettek az idősebbek. Őket próbálják tanácsokkal ellátni, hogy ne váljanak sértetté. A gyerekeknek pedig játékos formában próbálják megtanítani, hogy mi az, amit igazából nem szabad és mi az, ami jó.

A rendőrőrnagy a nyári veszélyekkel kapcsolatban kiemelte, hogy sose hagyjunk gyermeket, vagy állatot az autóban. A strandon pedig figyeljünk az értékeinkre, mert a törülköző, amivel letakarjuk az értéktárgyainkat, az nem egy széf.

Megosztás