Kategóriák: Hírek

Bútorok a rendezett tálaláshoz

Az 1900-as évek elején minden polgári lakás és ház része volt az étkezőhelyiség, amelyben rendre helyet kapott egy hatalmas méretű szekrény vagy komód. Ennek a bútornak a célja, hogy a tálalással kapcsolatos eszközöket tárolja. Déd- és üknagymamáink ezekből vették elő az ünnepi terítőt és a népies motívumokkal díszített tányérokat.

Ha ma már nem is divatos a népies étkészlet, a tányérokat sokan a konyhában halmozzák fel, holott egy szép tányérszett kimondottan jól mutat a nappaliban kiállítva. A kiállításra pedig nincs is jobb mód, mint egy tálalószekrény! Ma már egészen biztosan találhatsz modern design mentén készített, légies, könnyed és formás darabokat, amelyek messze túlmutatnak a nagymama szekrénysorán. A klasszikus fekete polcrendszertől kezdve a brit telefonfülke küllemű bútorig bármilyen darab kapható.

Amennyiben értékes étkészlettel rendelkezel, mindenképpen javasoljuk a vitrin üveggel ellátott bútor választását. Ez ugyanis nem csupán jobban mutat, de kevésbé porosodik és segítségével könnyebb megoldani az edények védelmét. A tálalószekrények átláthatóvá teszik a rendelkezésre álló eszközöket, így nem kell fejben tartanod, mit hova tettél legutóbb – ezzel a vendégek fogadása is egyszerűbbé válik.

A zsúrkocsi segít a rendezett tálalásban

A tálalószekrények remek kiegészítői a tálalóasztalok. Ha nagyobb vendégseregre számítasz, vagy egyszerűen csupán többféle ételt szolgálsz fel, egy plusz pakolófelület komoly segítséget nyújthat. A legjobb tálalóasztalok kerekekkel vannak felszerelve, hogy könnyedén eljuttathasd a tálakat a konyhából az étkezőbe. A zsúrkocsi megoldású tálalóalkalmatosságok nem csak az éttermekben hasznosak: sokkal kevesebb tálat kell így az asztalra zsúfolnod. Tapasztalataink szerint nincsen elég nagy asztal, ez különösen családi összejövetelekkor derül ki. Ha van ételérzékenység a családban (pl. glutén- vagy laktózallergia), akkor az érintetteknek külön kell főzni, ami extra tálakat jelent az asztalon. Egy dekoratív tálalóasztalon könnyedén elhelyezheted a fennmaradó edényeket, így marad hely a poharaknak és az ebédlőasztal külleme is sokkal rendezettebb marad.

A fotó forrása: Irina Bort / Shutterstock.com

Megosztás