Strandbirkózás: több klasszis is homokra lépett a Palán

Strandbirkózás: több klasszis is homokra lépett a Palán

Dorog, Esztergom, Esztergom-kertváros, Hírek, Sport Comments Off 230

Elindult a strandszezon a birkózóknál, az országos bajnoki sorozat első állomásán, Esztergom-Kertvárosban, a Music Öböl Beach-en nagyszerű hangulat közepette több klasszis is homokra lépett – írja a Nemzeti Sport.

Egy ősi sportág kis szakágaként kezdte „pályafutását” a strandbirkózás a 2000-es évek elején, ám most, hogy bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia műsorára, s a szándék szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékok bemutató programjában is részt vehet, hirtelen megnőtt az ázsiója. A nemzetközi trenddel a Magyar Birkózószövetség együtt halad, s három állomásból álló országos bajnoki sorozatot szervezett, amely július 18-án, szombaton kezdődött az Öböl Music Beach-en.

A koronavírus-járvány miatt februárban „befagyott” a hagyományos birkózás versenynaptára, és a megnövelt olimpiai pontok, valamint a pénzdíjazás (az ob-aranyért 100 ezer, az ezüstért 60 ezer, a bronzért 40 ezer forint jár) mellett nyilván a hónapok óta tartó inaktivitás is elősegítette, hogy számos klasszis „kirándult át” a szőnyegről a homokra.

Az Eb-ezüstérmes, kétszeres U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett a tavalyi dohai Strandvilágjátékok második helyével már bizonyította a rátermettségét ebben a szakágban is, a papírformának megfelelően meg is nyerte a felnőtt nők +70 kilósainak küzdelmét.

Az Eb-3., s szintén U23-as kontinensbajnok Galambos Ramóna diadalmaskodott, aki a rangadón nagy csatában múlta felül az ifjúsági olimpiai és junior Eb-ezüstérmes Szél Annát.

A férfiaknál a 80 kilósok között az U23-as Eb-győztes, az idei Európa-bajnokságon második Lévai Zoltán maga mögé utasította a 11 fős mezőny többi tagját, a 90 kilósoknál pedig az örökifjú veterán világbajnok, olimpiai és vb-bronzérmes Hatos Gábor örülhetett a végső győzelemnek.

Dorogi eredmények (10 résztvevőből):

35kg Kovács Edvin – 1. hely
45kg Torda Regő – 1. hely
45kg Farnadi Mátyás – 6. hely

A bajnoki sorozat folytatása augusztus 1-jén Balatonfüreden lesz!

Forrás: nemzetisport.hu / Hajrá Dorog! Sporthírek elsőkézből Facebook csoport

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top