Strandbirkózó bajnokság a Palán

Strandbirkózó bajnokság a Palán

Esztergom-kertváros, Hírek, Sport Comments Off 186

Miután a strandbirkózás bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia programjába, s a nemzetközi szövetség (UWW) szándékai szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon bemutató sportágként lehet ott, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) gyorsan reagálva megszervezte a maga országos bajnoki sorozatát. A premierre július 18-án, szombaton Esztergom-Kertvárosban, az Öböl Music Beachen kerül sor, augusztus elsején Balatonfüreden, augusztus 15-én pedig a budakalászi Lupa Beachen találkozik a mezőny.

Mivel márciusban a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag leállt a sport-, így a birkózóélet is, a versenyzők szinte ki vannak éhezve a megméretésekre, ennek is köszönhetően három korcsoportban (U14, U18, felnőtt) 213 nevezés érkezett a sorozat első állomására. Ezen kívül a jelentős pénzdíjazás (a felnőtteknél 100 ezer forint jár az arany-, 60 ezer az ezüst- és 40 ezer a bronzérmeseknek) is segítette az aktivitást. S nem csak a sportágon belül, hiszen ob-érmes bokszolók, szumósok és egyéb küzdősportokat űzők is jelentkeztek.

Ami a birkózókat illeti számos világversenyes érmes kiválóság lát fantáziát az újszerű megméretésben. A nőknél több válogatott mellett a tavalyi Strandvilágjátékokon ebben a szakágban ezüstérmes, a szőnyegen Eb-2., U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett, az Eb-3., s szintén U23-as Eb-győztes Galambos Ramóna, valamint az ifjúsági olimpiai és junior Eb-2. Szél Anna is indul. A férfiaknál a tágabb Lévai családot képviseli az idei Eb-ezüstérmes, U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán, a junior Eb-1. Lévai Tamás, a szlovák színekben Eb-győztes Lévai István, s ott lesz a homokon a tavalyi Európai Játékokon 2., Eb-3. Torba Erik is.

Igazán színvonalas küzdelmekre van tehát kilátás az Öböl Music Beachen (Esztergom-Kertváros, Bocskai köz 2.), ahová szeretettel várják az érdeklődőket. A versenykiírás alapján az U14-esek 10, az U18-asok 15, a felnőttek pedig 17 órától lépnek a homokra.

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: MBSZ, MOB

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top