Kategóriák: HírekKék hírek

Sárisápi segítőjét lopta meg

Mintegy félmillió forint kártérítést fizethet az a férfi, aki hétszer lopta meg azt az ismerősét, aki egyébként nehéz anyagi körülményei miatt segített rajta.

A vádirat szerint a vádlott 2019. februárját megelőzően nehéz anyagi körülmények között élt, több alkalommal kért kölcsön pénzt a sárisápi sértettől. Mivel a kölcsönkért összegek visszafizetése a vádlottnak nem állt módjában, ezért felajánlotta sértettnek, segít a sértett ingatlana körüli munkákban.

Ezekben az időkben a vádlott megismerte a sértett azon szokását, hogy hová helyezi a pénztárcáját, övtáskáját, illetve a sértett esetenként a pénztárcájából kisebb összegű készpénzt is adott a vádlottnak a segítségért cserébe. Mivel a vádlott anyagi helyzete továbbra is nehéz volt, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, ezért megélhetése biztosítására 2019. február 9. napja és 2019. május 28. napja közötti időben a műhelyben a sértett ott elhelyezett övtáskájából készpénzt, forintot és eurót lopott összesen hétszer, az elkövetési érték összesen: 541.091 Ft.

A lopással okozott kárból 75.340 Ft térült meg lefoglalással.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a lopott pénzből vásárolt 1 darab mobiltelefonra és tokra, valamint 1 darab mobilstickre nézve rendeljen el vagyonelkobzást, továbbá kötelezze arra, hogy fizessen meg sértettnek kártérítésként 465.751 Ft-ot kártérítés címén.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó