Kategóriák HírekKék hírek

Pénzbüntetésre ítélték a zsaroló apát és fiait

Felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélték a zsaroló apát és fiait. Az ítélet nem jogerős, az Esztergomi Járási Ügyészség az apa terhére súlyosbítást kér.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott fia szeretett volna feleségül venni egy lányt, de az eljegyzést felbontották, majd a fiú mással létesített élettársi kapcsolatot, de néhány hónap után ez megszakadt. Az elsőrendű vádlott jogtalan haszonszerzés végett 2017. áprilisától többször 800.000 forint „fájdalompénzt” követelt a fia volt élettársának aktuális párjától, mivel szerinte a felbomlott kapcsolat ennyi pénzbe került neki. A férfi azzal fenyegette a sértettet és családtagjait, hogy ha nem fizetik ki a pénzt, felgyújtja a házukat, illetve egy alkalommal a férfi a sértett vállát és fülét ököllel megütötte, a combját és a csípőjét megrúgta, miközben a pénzt követelte.

2017. július 6-án az elsőrendű vádlott fia újabb élettársi kapcsolatot létesített, melyet egy étteremben ünnepeltek meg. Az ünnepség pontosan meg nem állapítható költségeinek nagyobb részét az elsőrendű vádlott fizette ki. Az élettársi kapcsolat 2018. januárjában megszakadt, ezt követően az elsőrendű vádlott legalább három alkalommal -mivel a sértettet és családját hibáztatta a kapcsolat felbomlása miatt-, azt követelte a lány apjától, hogy fizessen neki 1.000.000 forintot az ünnepség költségeinek megtérítésére, ellenkező esetben megöli a sértettet és megveri a családját. A másodrendű és a harmadrendű vádlott -az elsőrendű vádlott fiai- apjuk megbízásából legalább két alkalommal megjelentek a sértett lakásán és átadták neki az elsőrendű vádlott pénzkövetelést és fenyegetést tartalmazó üzenetét.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2020. július 13-án megtartott tárgyaláson az apát folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és folytatólagosan, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 2 év -5 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre, valamint 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a másodrendű vádlottat bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 1 év 6 hónap -3 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre és 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a harmadrendű vádlottat pedig ugyanezen bűntett miatt 1 év 10 hónap -3 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre és 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben, az apa terhére súlyosbítás, azaz végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés végett az ügyészség fellebbezést jelentett be, míg a további két elkövető vonatkozásában az ítéletet tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-07-15 07:07

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Ittasan törte össze magát Dorogon

Az esztergomi rendőrkapitányság járőrei személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek 2020. szeptember 25-én,…

2020-09-26

Ahol egy csoda vár: Körtúra a Biharban

Lieber Tamás “Mesélő tájak és formák – Egy fotó és ami mögötte van” című sorozatának…

2020-09-26

Forgalmi rend változás Dorogon

Az új dorogi körforgalom építése miatt szeptember 28-ától félpályás útzárat vezetnek be az Esztergomi úton.…

2020-09-25

Áthelyezik a Pihenő bányászt

Dorog város Képviselő-testülete a szeptember 25-ei testületi ülésen döntött arról, hogy áthelyezik Kucs Béla, Pihenő…

2020-09-25

Súlyosan elhanyagolta a rövid láncon tartott kutyáját

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a  férfival…

2020-09-25

Esős idő esetén is megtartják a sportnapot és a lecsófesztivált

Idén sportágválasztóval egybekötött lecsófesztivált és lecsófőző versenyt szerveznek szeptember 26-án, Esztergomban a Rugby Club Hostel…

2020-09-25

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!