Pénzbüntetésre ítélték a zsaroló apát és fiait

Pénzbüntetésre ítélték a zsaroló apát és fiait

Hírek, Kék hírek Comments Off 104

Felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélték a zsaroló apát és fiait. Az ítélet nem jogerős, az Esztergomi Járási Ügyészség az apa terhére súlyosbítást kér.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott fia szeretett volna feleségül venni egy lányt, de az eljegyzést felbontották, majd a fiú mással létesített élettársi kapcsolatot, de néhány hónap után ez megszakadt. Az elsőrendű vádlott jogtalan haszonszerzés végett 2017. áprilisától többször 800.000 forint „fájdalompénzt” követelt a fia volt élettársának aktuális párjától, mivel szerinte a felbomlott kapcsolat ennyi pénzbe került neki. A férfi azzal fenyegette a sértettet és családtagjait, hogy ha nem fizetik ki a pénzt, felgyújtja a házukat, illetve egy alkalommal a férfi a sértett vállát és fülét ököllel megütötte, a combját és a csípőjét megrúgta, miközben a pénzt követelte.

2017. július 6-án az elsőrendű vádlott fia újabb élettársi kapcsolatot létesített, melyet egy étteremben ünnepeltek meg. Az ünnepség pontosan meg nem állapítható költségeinek nagyobb részét az elsőrendű vádlott fizette ki. Az élettársi kapcsolat 2018. januárjában megszakadt, ezt követően az elsőrendű vádlott legalább három alkalommal -mivel a sértettet és családját hibáztatta a kapcsolat felbomlása miatt-, azt követelte a lány apjától, hogy fizessen neki 1.000.000 forintot az ünnepség költségeinek megtérítésére, ellenkező esetben megöli a sértettet és megveri a családját. A másodrendű és a harmadrendű vádlott -az elsőrendű vádlott fiai- apjuk megbízásából legalább két alkalommal megjelentek a sértett lakásán és átadták neki az elsőrendű vádlott pénzkövetelést és fenyegetést tartalmazó üzenetét.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2020. július 13-án megtartott tárgyaláson az apát folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és folytatólagosan, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 2 év -5 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre, valamint 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a másodrendű vádlottat bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 1 év 6 hónap -3 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre és 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a harmadrendű vádlottat pedig ugyanezen bűntett miatt 1 év 10 hónap -3 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre és 600.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben, az apa terhére súlyosbítás, azaz végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés végett az ügyészség fellebbezést jelentett be, míg a további két elkövető vonatkozásában az ítéletet tudomásul vette.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top