Esztergomban írták alá a hamis bérleti szerződést

Több mint egy év börtönbüntetésre ítélhetik azt a csaló férfit, aki nem a sajátját, hanem egy gazdasági társaság ingatlanját adta bérbe a sértettnek.

A vádirat szerint a vádlott 2019. év elején tavasszal, hirdetést adott egy közösségi portálon a tatabányai ingatlan bérbe adására, azonban erre nem volt jogosult, mert az egy gazdasági társaság tulajdona.

A sértett a hirdetés alapján 2019. április 18-án megtekintette a lakást, amelyet követően megegyezett vádlottal havi 60.000 Ft bérleti díjban. A vádlott és sértett 2019. április 18. napján Esztergomban, egy presszóban bérleti szerződést írtak alá, ekkor a vádlott 110.000 Ft bérleti díjat vett át. A vádlott és a sértett megegyeztek, hogy a lakás kulcsait 2019. április 20. napján sértett megkapja és a lakásba a sértett beköltözik.

A vádlottnak már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában a lakás bérbe adása.

A sértett több alkalommal megpróbálta felvenni a kapcsolatot a vádlottal, aki azonban elérhetetlenné vált számára, lakáskulcsot a vádlottól nem kapott, a lakásba beköltözni nem tudott.

A vádlott 2019. május 26-án Esztergom-kertvárosban megállapodott sértettel, hogy 60.000 Ft-ért megvásárolja a televízióját. A sértett a televíziót átadta a férfinak, akinek a vásárlás valójában nem állt szándékában. A sértett több alkalommal kereste a férfit, azonban különféle valótlan indokokkal hárította el a sértettel való kapcsolatfelvételt, végül elérhetetlenné vált a sértett számára.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a többszörös visszaeső férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó