Kategóriák Hírek

Beutazási korlátozásokról döntött a kormány

Az Operatív Törzs javaslatára szigorít a határellenőrzésen a kormány – jelentette be július 12-én, vasárnap délelőtt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A döntés értelmében vörös, sárga és zöld kategóriába csoportosítják az államokat. Külön szabályok vonatkoznak majd a magyar állampolgárokra és a hozzátartozóikra, valamint a többiekre. Viszont hazai korlátozó intézkedések nem lesznek. A korlátozások kedden éjfélkor lépnek hatályba.

Ha sárga, vagy piros jelzéssel besorolt ország területéről lép be magyar állampolgár az országba, akkor megvizsgálják és amennyiben felmerül a fertőzés gyanúja, karanténba kell vonulnia. A karantén kiváltható, ha igazolt negatív tesztet mutat be valaki az elmúlt 5 napból. Amennyiben sárga jelzésű országból külföldi állampolgár lép be Magyarországra, akkor mindenképpen karanténba kell vonulnia. A vörös jelzésű országokból érkező külföldiek számára megtiltják a Magyarországra történő belépést.

A legkockázatosabb, vörös jelzést Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország Észak-Macedónia, Koszovó, Moldova, Montenegró, Ukrajna, valamint az Ázsia és Afrika országainak nagy része kapta.

Sárga kategóriába került Románia, Portugália, Bulgária, Svédország, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Japán, Kína.

Mivel Horvátországban az esetszám alacsony, ezért egyelőre zöld kategóriába sorolták, a többi – nem említett uniós ország – is a zöld kategóriába tartozik. Aki innen érkezik az korlátozás nélkül beléphet az országba.

Fotó: mediaklikk.hu

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-07-12 12:15

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu
Kulcsszavak koronavírus

Recent Posts

Debrecenben tudott nyerni a Dorog

A labdarúgó NB II 3. fordulójában az NB III-ból feljutó Debreceni EAC a Dorogot fogadta.…

2020-08-09

Változik az autóbusz menetrend térségünkben

Augusztus 20-tól változik a Volánbusz menetrendje az új esztergomi közlekedési csomópont miatt. A legtöbb autóbusz…

2020-08-09

Elhunyt Györe Lajos vízilabda-mesteredző

Életének 73. évében elhunyt Györe Lajos vízilabda-mesteredző, aki a dorogi vízilabdások fejlődését éveken keresztül segítette.…

2020-08-09

A szabályok betartását ellenőrizték

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az esztergomi rendőrök a közterület-felügyelet munkatársaival közösen, amelynek során a megállási és…

2020-08-08

Egy 73 éves ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból

A helyi járőrök 2020. augusztus 7-én, péntek délután állítottak meg Esztergomban egy Chevrolet típusú gépkocsival…

2020-08-08

Először egymás ellen a focihistória során

Egy hét leforgása alatt már a 3. fordulót rendezik a labdarúgó NB II idei kiírásában.…

2020-08-08

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!