Bértámogatásról szóló okiratot vehetett át egy esztergomi nyomda

Bértámogatásról szóló okiratot vehetett át egy esztergomi nyomda

Esztergom, Hírek Comments Off 138

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi akcióterv keretében Komárom-Esztergom megyében eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat – mondta Schanda Tamás kedden Esztergomban, ahol a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában adott át támogató okiratot.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára megjegyezte: 632 dolgozó számára munkahelyteremtő bértámogatásra, 8655 ember esetében pedig munkahelyvédelmi bértámogatásra nyújtottak be igényt a megyében. Az utóbbiak közé tartozik a Spori Print Vincze Kft. nyomdájának 37 munkatársa.

Az államtitkár tájékoztatása szerint eddig országosan 194 678 munkavállalónak kértek munkahelyvédelmi bértámogatást csökkentett munkaidőben való foglalkoztatásra, kutatás-fejlesztési álláshely megőrzésére 18 085 kollégának igényeltek támogatást, a munkahelyteremtő bértámogatási kérelmek 29 521 új állás létrejöttét segíthetik.

Vincze Ferenc, a nyomda tulajdonosa elmondta, cégük legnagyobb megrendelője a Suzuki. Itt nyomják az összes Esztergomban előállított autóhoz átadott fedélzeti dokumentációt, 21 nyelven. A gyár leállása után a munkatársakat két csapatra osztották, mindkét társaság három napig hat órát dolgozott más megrendeléseken.

Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a gyár 13-ától újraindítja a második műszakot, így a nyomda is újra teljes kapacitással dolgozhat.

A gyárvezető biztatónak nevezte, hogy míg a korábbi válság mélypontján 70-80 százalékkal esett vissza az új autók értékesítésére, most a szektor csak 40 százalékos csökkenést szenvedett el, a Suzukinál 25-30 százalék ez az érték. 

A Spori Print Vincze Kft.-t 1992-ben alapították, első nagyobb telephelye a Suzukitól 200 méterre található. Az autógyár 1994-ben vette fel beszállítói közé a vállalkozást.

A társaság 2013-ban új üzemcsarnokot épített közel 200 millió forintos beruházással, 40 főt foglalkoztatnak. Éves árbevételük 2018-ban 540, 2019-ben 650 millió forint volt.

Forrás: MTI
Fotók: MTI/Bruzák Noémi

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top