Kategóriák: HírekKék hírek

Hóvédműveket lopott, egy év börtönbüntetést kapott

Nem jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték azt a visszaeső férfit, aki február végén a Bajnai út mellől hófogók fém lábait lopta el.

A vádirat szerint a rossz anyagi körülmények között élő férfi  2020. február 25. napján az esti órákban a Bajnai úton, az úttest jobb oldalán lévő mezőgazdasági területen elhelyezett ideiglenes hóvédművek 54 darab, mintegy 250-300 kg tömegű, 159.860,- Ft értékű acél lábait ellopta úgy, hogy személygépkocsival tokodi tartózkodási helyének garázsába vitte.

A garázsban az acéllábakat feldarabolta, majd másnap hulladékhasznosító átvevőhelyen értékesítette. A nyomozó hatóság a MÉH-telepen a szétdarabolt acéllábakat 2020. február 28. napján lefoglalta, és a sértettnek kiadta.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2018-ban egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2019. április 10-én.

A bíróság a vádlottat a 2020. július 2. napján megtartott előkészítő ülésen 1 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá az előző szabadságvesztés során engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette.

Az ügyészség az elsőfokú ítélettel szemben súlyosítás, a szabadságvesztés mértékének megemelése végett a vádlott terhére jelentett be fellebbezést arra figyelemmel, hogy a többszörös visszaeső, illetve a feltételes szabadságra bocsátás próbaideje alatt álló elkövetővel szemben a hosszabb tartamú szabadságvesztés az, amely a büntetés céljának elérésre alkalmas.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás