A kiutasítás mellett két év börtönbüntetést kapott a cigarettacsempész

Jogerősen két év börtönbüntetésre és három év kiutasításra ítélték azt az ukrán állampolgárságú nőt, aki 37.500 doboz zárjegy nélküli cigarettával bukott le Esztergomban.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő ügyben egyezséget kötött a letartóztatásban lévő nővel, melyet a bíróság előkészítő ülésen jóváhagyott.

A vádirat szerint az ukrán állampolgárságú nő 2019. május 28-án bérelt Lengyelországban egy gépkocsit, amely sötétített oldalsó és hátsó ablakokkal rendelkezett, valamint a gépkocsi hátsó és oldalsó ablakán ezüstfólia volt, ezek a gépkocsiba való belátást megakadályozták.

A vádlott tudtával ismeretlen személyek, ismeretlen helyen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát pakoltak a bérelt gépkocsiba, amellyel az elfogott nő Magyarországon keresztül szállította a dohányterméket. A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 54.000.000 Ft.

A vádlott 2019. június 03-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű gépkocsival, amellyel 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy Duna sétány parkolójában megállt, itt a hatóság tagjai elfogták, az illegálisan szállított dohányterméket lefoglalták.

Az ügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. július 1. napján tartott előkészítő ülésen a megkötött egyezségben foglaltak alapján a vádlottat kettő év végrehajtandó börtönbüntetésre, és három év kiutasításra ítélte. Ezen túlmenően az ügyészség indítványára a bíróság a lefoglalt dohányterméket elkobozta.

Az ítélet 2020. július 1. napján jogerőssé vált.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció