A kiutasítás mellett két év börtönbüntetést kapott a cigarettacsempész

A kiutasítás mellett két év börtönbüntetést kapott a cigarettacsempész

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 120

Jogerősen két év börtönbüntetésre és három év kiutasításra ítélték azt az ukrán állampolgárságú nőt, aki 37.500 doboz zárjegy nélküli cigarettával bukott le Esztergomban.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő ügyben egyezséget kötött a letartóztatásban lévő nővel, melyet a bíróság előkészítő ülésen jóváhagyott.

A vádirat szerint az ukrán állampolgárságú nő 2019. május 28-án bérelt Lengyelországban egy gépkocsit, amely sötétített oldalsó és hátsó ablakokkal rendelkezett, valamint a gépkocsi hátsó és oldalsó ablakán ezüstfólia volt, ezek a gépkocsiba való belátást megakadályozták.

A vádlott tudtával ismeretlen személyek, ismeretlen helyen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát pakoltak a bérelt gépkocsiba, amellyel az elfogott nő Magyarországon keresztül szállította a dohányterméket. A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 54.000.000 Ft.

A vádlott 2019. június 03-án Esztergomban közlekedett a lengyel hatósági jelzésű gépkocsival, amellyel 12 óra 40 perc körüli időben a Nagy Duna sétány parkolójában megállt, itt a hatóság tagjai elfogták, az illegálisan szállított dohányterméket lefoglalták.

Az ügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. július 1. napján tartott előkészítő ülésen a megkötött egyezségben foglaltak alapján a vádlottat kettő év végrehajtandó börtönbüntetésre, és három év kiutasításra ítélte. Ezen túlmenően az ügyészség indítványára a bíróság a lefoglalt dohányterméket elkobozta.

Az ítélet 2020. július 1. napján jogerőssé vált.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top