Kategóriák: CsolnokHírek

Megújult a csolnoki Bányász Művelődési Ház

A LEADER program keretében újították fel a csolnoki Bányász Művelődési Házat.

A Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-4-17) keretében a Bányász Művelődési Ház avult állapotú Nagyterem helyiségének teljes felújítását valósította meg. A helyiség közösségi célú rendezvények, egyesületi tevékenység, egyéb megbeszélések színtere. Az Egyesület az igen leromlott állapotú közösségi tér felújítása során a vakolat, festés, nyílászárók feljavítására nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek találta.

A kiépített elektromos vezetékek a jelenlegi jogszabályi előírásoknak nem felelnek meg. Utoljára 2008-ban sikerült egy kismértékű felújítást megvalósítani, de azóta semmiféle beruházás nem történt. Az épület állaga leromlott, közösségi tér funkcióját ezért nem volt képes a megfelelő színvonalon kielégíteni. A beruházás során új, látszóbordás felfüggesztett álmennyezet szerelésére került sor. Teljes új belső felületi festés, vakolat javítása történt meg. A meglévő fa nyílászárók felújítása, mázolása szintén elengedhetetlen volt. De a teljes elektromos vezetékek cseréje, új világító testek felszerelése, valamint a főbejárati fa nyílászáró cseréje is közösségi igény volt.

Jelentős szereppel bírva térségünkben, ahol egyaránt megtalálható bioszféra, kulturális, kerékpáros, bakancsos, sport, gasztronómiai, vadász, falusi turisztikai kínálat, programokkal aktívan kapcsolódnak, a fejlesztéssel újabb lehetőségeket kínálnak. Ezáltal hozzájárulnak a térség turisztikai mutatóinak emelkedéséhez, amelyek újabb fejlesztéseket generálnak a szolgáltatóiparban.