Kategóriák: CsolnokHírekKék hírek

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a csolnoki emberölés ügyében

Az emberölés bűntette, fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

A vádirati tényállás szerint a sértett és az elkövető régészeti feltáráson dolgoztak. A vádlott sérelmezte, hogy a fázó sértett magára vette a pulóverét, emiatt azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen 26.000,- Ft-ot. A sértett 2018. szeptember 28-án nem ment dolgozni, ebből a vádlott azt gondolta, hogy a sértett nem akarja megfizetni részére a pénzt. A vádlott a munkavégzése során többször hangoztatta, hogy megüti a sértettet, illetve amennyiben nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja őt.

A munkavégzést követően a vádlott és sértett Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak. Itt sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni, amely után a vádlott szó nélkül, hirtelen, ököllel  arcon ütötte, a sértett emiatt a földre esett. A szemtanúk a férfit számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a férfi késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét veszítette. Az elkövető a sértettel való konfliktusát megelőzően kábítószert fogyasztott. Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfi az esti órákban továbbá úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy szervezetében kábítószer volt.

A Tatabányai Törvényszék 2020. június 24. napján az ügyészi vádiratban foglalt tényállás és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben 10 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 1 év járművezetéstől eltiltást és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. A törvényszék megszüntette a vádlott letartóztatását és vele szemben nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Az ügyész a tárgyaláson fenntartott három munkanapon belül súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. Ezen túlmenően az ügyész a vádlott letartóztatása megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be azzal, hogy a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó