Kategóriák: DorogHírek

Befőttesüvegeket gyűjtöttek, a bevételből fát ültetnek

Június 13-án és 22-én befőttesüveg-begyűjtést szervezett a Szemétirtók csapata. Az üvegek árából fát vásárolnak, melyet egy dorogi közterületen ültetnek majd el.

Először június 13-án szervezték meg a befőttesüveg-begyűjtést Dorogon, viszont többen későn fedezték fel az eseményt, ezért lemaradtak a gyűjtésről. A Szemétirtók csapata június 22-én pótgyűjtést szervezett, melyre ismét szép számmal érkeztek az üvegek.

A begyűjtött üvegeket szerdán a Garkazol Kft. szállította el, melyet egy hazai konzervgyárakba visznek, ahol tisztítást és újratöltést követően ismét visszakerülnek a kereskedelmi forgalomba.

„Egészen pontosan 1931 db befőttesüveget sikerült megmentenünk köszönhetően minden környezettudatos környékbelinek, aki elhozta és leadta felesleges üvegeit és azoknak a társainknak, akik részt vettek az akcióban. Az elszállított mennyiség térfogatát látva igen jó érzés töltött el bennünket, hogy ennyi „hulladéktól” mentettük meg a Földet ezzel az összefogással.” – nyilatkozta Gábor Évi.

Az átvett üvegekért összesen 10.290 forintot kaptak. Az összegből egy fát vásárolnak, melyet közterületen ültetnek majd el.

Sajnos mintegy 300-400 darab üveg megmaradt, amelyeket a hazai gyárak nem használnak. Ezek az üvegek ingyen elvihetők kreatív célokra, vagy kovászos uborka-készítésre. Az átvételről érdeklődni a Szemétirtók csoportban lehet!

Fotók, forrás: Szemétirtók Facebook csoport

Megosztás