Súlyosan megszegte a távoltartást

„Ha nem leszel az enyém, akkor másé se” – kiabálta a férfi az élettársának, miközben kést szorított a nyakához. A férfi előzetes letartóztatását szeptember végéig meghosszabbították.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2020. június 16. napján indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a vele szemben elrendelt távoltartás szabályait súlyosan megszegte.

A nyomozó hatóság 2019. május óta folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mivel megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy a gyanúsított 2019. május 5. napján az éjszakai órákban egy Komárom-Esztergom Megyei településen a családi házban előzetes szóváltást követően megütötte élettársát, aki az ütéstől elesett, a fejét a járólapba verte és ettől életveszélyes koponyasérülést szenvedett el.

Emiatt a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. május 16. napján távoltartást rendelt el a gyanúsítottal szemben és előírta a gyanúsított számára, hogy a sértettel ne lépjen kapcsolatba, tőle és a sértett ingatlanától tartsa távol magát.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a távoltartás szabályait 2019. december 21. napján súlyosan megszegte, mivel a sértett házának udvarában előzetes szóváltást követően a sértettet arcul ütötte, majd egy 20 cm pengehosszúságú kést a nyakához szorított, közben azt kiabálta, hogy „ha nem leszel az enyém, akkor másé se”. Ezt követően a gyanúsított a sértettet elengedte.

Az ügyészség a büntetett előéletű gyanúsítottal szemben indítványozta a letartóztatás elrendelését, tekintettel arra, hogy a gyanúsított súlyosan megszegte a távoltartás szabályait, valamint vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyezően egy hónapra, 2020. január 26. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását, melyet legutóbb 2020. június 26. napjáig meghosszabbított.

Az ügyészség 2020. június 16. napján indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a férfi letartóztatását 2020. szeptember 26. napjáig meghosszabbította.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás