Esztergomi horgász nyerte az úszós országos bajnokság elődöntőjét

Esztergomi horgász nyerte az úszós országos bajnokság elődöntőjét

Esztergom, Hírek, Sport Comments Off 125

Az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja, Csöregi Balázs 76 indulóból végzett az élen a napokban rendezett 57. Országos Úszós Bajnokság elődöntőjén, melyet a Kaposvár melletti Deseda tavon tartottak.

Az indulók között felsorakozott a teljes magyar élmezőny, többszörös egyéni és csapat világbajnokok, egyéni és csapat Európa-bajnokok, egyéni világbajnoki helyezettek, világranglistán is jegyzett versenyzők és magyar bajnokok sokasága.

A versenyzőket nem fogadták a legjobb fogási körülmények, ennek oka lehetett a verseny előtti napok szeszélyes időjárása, a napok óta fújó déli szél, vagy a tavat éppen csak elkerülő viharzóna, vagy csak más elfoglaltság után nézett a tó egyébként rendkívüli dévér- és kárászállománya.

Csöregi Balázs elmondta, a horgászoknak minden tudásukat elő kellett szedni a versenyen, a legváltozatosabb technikákat és felszereléseket kellett bevetni az eredményhez, így jött össze az elsőséget jelentő, 36,7 kilós fogás. Ez a mennyiség négy egyenként, négyórás forduló alatt került horogra. A szektorokat 8-10 kilónyi hallal lehetett megnyerni, egy-egy fordulóban 40-50 darab húszdekás példányt kellett kiemelni a győzelemhez.

Az elődöntőn megyénkből 18. helyet ért el Szalai Tamás, szintén az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja, a 29. helyet szerezte meg ifj. Jerabek Antal, a Vértesaljai Horgászegyesülettől, valamint részt vett Szász Attila a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesülettől.

Forrás: KEMHESZ
Fotó: MOHOSZ

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top