Letartóztatták a dorogi pálinkás-rablót

Letartóztatták a dorogi pálinkás-rablót

Dorog, Hírek, Kék hírek Comments Off 144

Letartóztatták azt a 48 éves hajléktalan életmódot folytató gyanúsítottat, aki többek között meggymagozót, 5 liter házi vegyespálinkát, bojlert és egyéb használati tárgyakat lopott több alkalommal dorogi ingatlanokból.

Az indítvány szerint a hajléktalan férfi 2020. május 16-án 10 és 12 óra közötti időben egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, 2 db alumínium ereszcsatornáját, 5 db alumínium lábasát és 8 db csatornarögzítőjét. A gyanúsított az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. A gyanúsított 2020. május 24-e és 25-e közötti időpontban visszatért ide, és onnan tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott.

A gyanúsított az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte, ezeket értékesítette. A gyanúsítottnak szándékában állt az elrejtett és a helyszínen maradt további ingóságokért is visszamenni, azonban a sértett észlelte a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a sértett háza felé közeledő gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 183.800,- Ft.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be a kerítésen átugorva, és az ott álló épület konyha helyiségében a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de a gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.

Ugyaninnen ellopott még egy harmadik sértett tulajdonát képező 3×3 méteres piaci sátrat, majd az udvaron felborította a sértett kukoricafőző gépét azért, hogy azt később eltulajdonítsa, ami a felborítástól megrongálódott. A helyszínre érkező sértett és felesége megzavarták a gyanúsítottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19. napjával töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5. napján töltött le.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi lopás miatti gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll annak a veszélye, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró az indítvány tárgyában a mai napon ülésen meghallgatta a gyanúsítottat, akinek a letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

A dorogi rendőrség a napokban szintén elfogott egy hasonló bűncselekményeket elkövető 52 éves férfit. Ő beismerő vallomást tett.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top