Bódult sofőröket állítottak elő a rendőrök

Bódult járművezetőkkel szemben intézkedtek a dorogi és az esztergomi járőrök, június 15-én, hétfőn.

A helyi járőrök hétfő délután Dorogon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami negatív lett. Az intézkedés közben a férfi zavartan viselkedett, ezért az egyenruhások feltételezték, hogy valamilyen bódító hatású szer befolyása alatt áll. H. Pétert a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. A férfi vezetői engedélyét elvették, ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei ugyanezen a napon 15 óra 20 perckor Esztergom-Kertvárosban intézkedés alá vontak egy személygépkocsit és annak utasait. A sofőrrel és három utasával szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami valamennyiük esetében negatív lett. Zavart viselkedésük és tüneteik miatt mind a négy személyt előállították a rendőrkapitányságra, ahol velük szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak. A járművezető és egyik utasa esetében az eredmény pozitív lett, ezért ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az iratok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a jármű műszaki érvényessége 2019 decemberében lejárt, és kötelező felelősségbiztosítás sincs rá kötve. Az egyenruhások a forgalmi engedélyt elvették, a férfi ellen pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu
Fotó: illusztráció