Előzetesben maradhat a nyergesújfalui tolvaj

Előzetesben maradhat a nyergesújfalui tolvaj

Hírek, Kék hírek, Nyergesújfalu Comments Off 121

Két hónappal meghosszabbíthatják annak a férfinak a letartóztatását, aki a nyergesújfalui horgászházakhoz járt lopni.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2018. április 22. napját követő napokban egy nyergesújfalui horgászházba ajtó befeszítésével behatolt, onnan 60.000,- Ft értékben lopott létrát, fűkaszát, vízforgatót, aggregátort, díszhajót, szobrot, szerszámokat. Ide 2020. január végén is visszatért, ajtó- és ablak befeszítésével hatolt be, és 20.000,- Ft értékű gáztűzhelyet vitt el.

A gyanúsított 2020. január 10. napját megelőző napokban egy nyergesújfalui hétvégi házba az ajtó befeszítésével hatolt be, onnan 25.000,- Ft értékben vitt el lakásfelszerelési tárgyakat.

A férfi 2020. január 25-február 3. napja között egy nyergesújfalui horgászház ajtaját befeszítette, és onnan szerszámokat, televíziót, légpuskát, horgászbotokat és más ingó dolgokat vitt el mintegy 270.000,- Ft értékben.

A férfival korábban nyomozás indult amiatt, hogy 2015. október 27. napját követően egy esztergomi ingatlanba ablakának benyomásával behatolt, és onnan 164.000,- Ft értékben lopott konyhai gépeket, ezt az ügyet a nyomozó hatóság egyesítette az újabb eljárással.

A gyanúsított a nyergesújfalui bűnesetek helyszínére talicskával járt, a lopott tárgyakat ezzel vitte el a helyszínről.

A ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. február 20. napján rendelte el, majd 2020. június 20. napjáig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, továbbá a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, elrejtőzne.

Az Esztergomi Járási Ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás kettő hónappal történő meghosszabbítására, mert a kényszerintézkedés törvényes feltételei továbbra is fennállnak.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top