Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Hófogók fém lábait lopta el, börtönbüntetésre számíthat

Több mint egy év börtönbüntetést kaphat az a visszaeső férfi, aki február végén hóvédőművek acéllábait lopta el a Bajnai út mellől.

A vádirat szerint a rossz anyagi körülmények között élő férfi 2020. február 25. napján az esti órákban a Bajnai úton, az úttest jobb oldalán lévő mezőgazdasági területen elhelyezett ideiglenes hóvédművek 54 darab, mintegy 250-300 kg tömegű, 159.860 Ft értékű acél lábait ellopta úgy, hogy személygépkocsival tokodi tartózkodási helyének garázsába vitte. A garázsban az acéllábakat feldarabolta, majd másnap hulladékhasznosító átvevőhelyen értékesítette. A nyomozó hatóság a MÉH-telepen a szétdarabolt acéllábakat 2020. február 28. napján lefoglalta, és a sértettnek kiadta.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2018-ban egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2019. április 10-én.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 1 év 4 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, állapítsa meg, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá az előző szabadságvesztés során engedélyezett feltételes szabadságot szüntesse meg.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció (hidlap.hu)