Ismét milliárdos támogatás jött megyénkbe

Ismét milliárdos támogatás jött megyénkbe

Hírek Comments Off 257

Tizenegy megyei település örülhet a jó hírnek: közel 1,3 milliárd forintnyi fejlesztés kezdődhet meg hamarosan, köztük Bajnán és Bajóton is. A beruházások keretében ötven új bölcsődei férőhely létesül és közel 10 kilométernyi vízelvezető rendszer szolgálja majd a falvak biztonságát.

“Éppen egy hete hozhattam a jó hírt, hogy tíz település többletforrást kapott a fejlesztései megvalósítására. Most arról számolhatok be, hogy a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb pályázatokat bírálták el pozitívan” – adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Közel hatszázmillió forint a bölcsődei ellátás fejlesztésében nyújt segítséget, jellemzően kistelepüléseknek, míg mintegy hétszázmillió forint a belterületi vízrendezésre fordítható; mindkettő sok-sok család mindennapjait teszi könnyebbé.

Az elnyert támogatásból Ácsteszér, Bajna, Dunaalmás, Tata és Vértesszőlős bölcsődei ellátása javul: új telephely kialakítása történik, valamint minibölcsődei csoportok jöhetnek létre épületbővítésekkel, sőt, a kicsik játszóeszközei is gyarapodhatnak.

A hirtelen lezúduló esők ellen ezentúl eredményesebben védekezhet Baj, Bajna, Bajót, Bana, Császár, Gyermely és Szárliget közössége. A bel és csapadékvíz-elvezetési létesítmények felújítása és kiépítése több ezer ember lakóépületét és a közintézményeket védi majd meg.

“Jó érzéssel tölt el minden olyan fejlesztést látni, ami a megyében élők körülményeinek további javulását, a vagyonbiztonságot szolgálja. Az sem mellékes, hogy a bölcsődei férőhelybővítésekkel új munkahelyeket is teremtünk, valamint elősegítjük, hogy a szülők hamarabb munkába állhassanak” – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke.

Bajna település minibölcsődei csoport fejlesztésre 78.945.829 Ft támogatást kap, mellyel 7 új bölcsődei férőhely létesül. Csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére pedig 34.971.000 Ft-ot biztosítanak nekik, melyből 331 méter hosszan újítják fel az árkokat.

Bajót a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére 75.000.000 Ft támogatást kap, melyből 256 méter hosszan újítanak fel árkokat.

A fotón Nagy Csaba, Vértesszőlős polgármestere mutatja Popovics Györgynek, a megyei közgyűlés elnökének azt a területet, ahol az új bölcsődét építik meg a Baromállási dűlő mintegy ezer lakójának ellátására.

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top