Letartóztatták az esztergomi rablót

A bíróság elrendelte annak a 22 éves békési lakosnak a letartóztatását, aki egy idős férfit megütött Esztergomban, majd az értékeit elvette.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 22 éves békési lakos 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körül Esztergomban, a Semmelweis úton hátulról tarkón ütött egy 84 éves idős férfit, aki az ütéstől a földre esett. A támadó a férfi vállára akasztott táskát letépte, és elszaladt. Az idős személy táskájában némi készpénz és egy telefon volt. A sértett még éjszaka feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az elkövető felkutatását.

A bevezetett nyomozati cselekmények során a nyomozók azonosították a 22 éves B. Krisztiánt, akit május 27-én délelőtt Debrecenben fogtak el. A férfit a nyomozók előállították, és gyanúsítottként kihallgatták rablás bűntett elkövetése miatt. A rendőrség B. Krisztiánt őrizetbe vette, és kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

A rablás elkövetési értéke 14.600 Ft, amely részben megtérült, mert a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta. A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi 4 alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezek közül őt a bíróság 2017-ben rablás bűntette és más vagyon elleni bűncselekmények miatt 1 év 9 hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte, mely büntetését 2019. június 9. napján töltötte le, továbbá a férfi ellen további három büntetőeljárás van folyamatban garázdaság bűntette, lopás vétsége és rablás bűntette miatt.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 29-én egy hónapra elrendelte a rablás bűntettének elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezett, védőjének pedig 3 napja van megtenni a nyilatkozatát, mivel az ülésen nem volt jelen.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék / police.hu