Hátba szúrta 13 éves iskolatársát, 2 év javítóintézetet kapott

A Tatabányai Törvényszék május 29-én, két év javítóintézeti nevelést rendelt el annak a 14 éves lánynak, aki 13 éves iskolatársát hátba szúrta Esztergomban.

A vádlott ikertestvérével és nővérével rossz családi körülmények között élt, végül pedig 2019. áprilisában az esztergomi gyermekotthonba került. A lány magatartása problémás volt, rendszeresen konfliktusba került társaival és nevelőivel is.

2019. december 29-én késő délután a nevelőotthonban a lányok és a nevelők vacsorához készülődtek, az egyik kiskorú lány az általa használt kést átadta a nevelőnek, aki azt letette a konyhapultra. A vádlott ekkor a pulthoz lépett, felkapta a 11,3 cm pengehosszúságú kést és egy alkalommal közepes erővel jobb lapocka alatti részen hátba szúrta a 13 éves sértettet, akinek 4 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A vádlott szándéka nem irányult a sértett életének kioltására, az elkövetésben az motiválta, hogy átkerüljön egy másik intézetbe, az ikertestvére közvetlen közelébe. A vádlott a cselekmény elkövetésekor rendelkezett a következmények felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető. A terhelt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Tatabányai Törvényszéken 2020. május 29-én megtartott előkészítő ülésen a 14 éves vádlott a terhére rótt bűncselekményt beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság 2 évre elrendelte javítóintézeti nevelését.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-05-29 13:56

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Piliscsabai erdőtűzhöz siettek az esztergomi tűzoltók

Július 11-én, szombat este körülbelül háromszáz négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete Piliscsabán, a Kálvária utca…

2020-07-12

Elhunyt Szűcs Lajos, dorogi kötődésű olimpiai bajnok labdarúgó

Hetvenhat esztendős korában elhunyt Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja. Az újpesti…

2020-07-12

Beutazási korlátozásokról döntött a kormány

Az Operatív Törzs javaslatára szigorít a határellenőrzésen a kormány – jelentette be július 12-én, vasárnap…

2020-07-12

55 éve történt: A Dorogi Bányász fergeteges diadalmenete Ázsiában

A dorogi csapat nem mindennapi labdarúgó túrán vett részt 1965 nyarán. Az akkor még a…

2020-07-12

Az Esztergomi Vitézek nyerte a hetesrögbi ob-t

Az Esztergomi Vitézek nyerte a hetesrögbi országos bajnokságot, amelynek szombati fináléjában a Budapest Rögbi Centerben…

2020-07-12

Sérült turistán segítettek a Rám-szakadéknál

Július 11-én, szombat délután egy kiránduló rosszul lépett és kiment a bokája a Rám-szakadéknál. A…

2020-07-11

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!