Hamis olasz jogsiját eredeti magyarra cserélte

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki mintegy három évvel ezelőtt hamis olasz vezetői engedélyét, eredeti magyar jogosítványra cserélte az esztergomi okmányirodában.

A vádirat szerint a férfi nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt.

A vádlott 2017. augusztus 08. napján megjelent az esztergomi okmányirodában, és kérelmezte a nevére szóló olasz vezetői engedély magyar vezetői engedélyre való cseréjét.

A kettős állampolgárságú férfi az ügyintézőnek átadott egy hamis olasz vezetői engedélyt, bemutatta a külföldi személyazonosító igazolványát és a magyar lakcímkártyáját, valamint átadott egy egészségi alkalmasságot igazoló hamis orvosi véleményt.

A vádlott által benyújtott hamis iratok alapján kiállításra került egy magyar vezetői engedély, amely azonban valótlan tartalmú, mivel a vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás