Mintegy két évet kapott a hamis bombariadó miatt

Mintegy két évet kapott a hamis bombariadó miatt

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 170

Korábban írtuk, hogy egy férfi tavaly nyáron arra akarta rábírta gyermekotthonban tartózkodó 14 éves fiát, hogy bombariadót fújjon esztergomi munkahelyén, mellyel végül mintegy tízmilliós kárt okozott. A férfit a bíróság a mai napon jogerősen elítélte.

A vádlott bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21-én telefonon arra próbálta rávenni 14 éves, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel a férfi munkahelyét és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit. A telefonszámot a fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a vádlott a gyermekének üzent. A lány még aznap a gyermekotthonból felhívta a vádlott által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.  A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget,  majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 28-án előkészítő ülésen jóváhagyta az ügyészség és a férfi által a nyomozás során kötött egyezséget, és a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top