Kategóriák: EsztergomHírekTát

Esztergom, Tát, Bajót és Annavölgy is többlettámogatást kapott

Folyamatosan jó híreket kapnak a Komárom-Esztergom megyei települések – számos többlettámogatási kérelemről született döntés a TOP keretében!

2019. október óta a megyei önkormányzat támogató javaslatára 10 település kapott többletforrást a fejlesztései megvalósítására, befejezésére vagy folytatására összesen több mint 267 millió forint összegben.

„A legtöbb fejlesztés esetében az önkormányzatok saját költségvetésből fedezik az időközben felmerült többletkiadásokat, de van, ahol ez gondot okoz. Nekik óriási segítséget jelent a támogatás kiegészítése” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Többlettámogatást kapott Bábolna csónakházas projektje, Tát három beruházása; Bajót, Annavölgy és Kecskéd energetikai korszerűsítése, Várgesztes csapadékvíz elvezetés fejlesztése, Bokod iparterület kialakítása, valamint a tatai Építők parkja fejlesztése is. Oroszlány és Esztergom Város a KEM Kormányhivatallal közös konzorciumban folytathatja a járási területein a foglalkoztatási paktum projektjét.

Megyénkben eddig 30 fejlesztés kapott többlettámogatást több mint 707 millió Ft összegben.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat