Kategóriák: Hírek

Gyermek horgászversenyeket rendezhetnek megyénkben

Megyénkből 11 horgászegyesület – köztük az esztergomi, a dorogi, a táti és a tokodi – nyert támogatást a MOHOSZ pályázatán, melyen az országos szövetség gyermek horgászversenyek rendezését segíti elő.

A versenyeket a nyertes szervezetek október 15-ig tarthatják meg – mondta el a Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke.

Osvald Zsolt tájékoztatása szerint a versenyeket alsós és felsős kategóriában rendezik meg. Az indulóknak orsó nélküli spiccbottal apróhalakat kell fogni. Az egyesületek ezt legtöbbször további programokkal bővítik, mint ügyességi feladatok, vagy halfelismerési vetélkedő.

A kezdeményezés célja, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a horgászattal. A dobogós helyeket elérők a MOHOSZ ajándékcsomagjait kapják, melyben jó minőségű kezdő felszerelések találhatók, azonban a legtöbb helyszínen a rendezők gondoskodnak róla, hogy egyetlen gyermek se távozzon jutalom nélkül.

A lebonyolítási szabályok szerint a résztvevőkön kívül a lehető legkevesebb kísérő lehet jelen, a sorsolás és az eredményhirdetés során is be kell tartani a másfél méteres védőtávolságot. Az országos horgász szövetség kéri, hogy mellőzzék a versenyek után a közös étkezést és csoportképek készítését.

A nyertes egyesületek névsora: Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete, Kocsi Horgászegyesület, Komáromi Horgász Egyesület, Környei Horgász Egyesület, Ölbő-tavi Aranyhal Horgászegyesület, Szomódi Horgász Egyesület, Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület, Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület, Tokodi Horgász Egyesület, Vasas Horgász Egyesület, Vértesaljai Horgász Egyesület.