Börtönbüntetésre ítélhetik a leányvári zaklatót

Börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki volt leányvári párját folyamatosan zaklatta, valamint bántalmazta.

A vádirat szerint a sértett nő 2018 szeptemberében végett vetett a vádlottal való kapcsolatának, amit a férfi nem fogadott el, rendszeresen igyekezett a sértettel felvenni a kapcsolatot, és rábírni arra, hogy folytassák a viszonyukat. A férfi a sértettet lakóhelyén rendszeresen megfigyelte, rendszeresen követte Budapestre, ott is megfigyelés alatt tartotta, rendszeresen utazott azon a buszon, amelyen a sértett is, hogy a közelébe férkőzzön. A vádlott 2018. szeptember 3. napjától 2019. január 2. napjáig 118 esetben hívta zaklató jelleggel sértettet, ennek során öngyilkossággal, illetve azzal fenyegetőzött, hogy a sértett lányait a maffia embereivel külföldre viteti, hogy ott szexuális szolgáltatást végezzenek.

A vádlott 2019. január 31-én éjjel a sértett leányvári lakóházába behatolt, a macskáját etető sértettre rátámadt, belökte a szuterénba, ahol a sértett a falnak esett, majd a vádlott őt a földre lökte. A vádlott ezután a földön fekvő sértettet test szerte ököllel ütlegelte. A sértettnek végül sikerült segítségért kiáltania, a vádlott ettől megijedt és elszaladt. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon beül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám a vádlott bántalmazása alkalmas volt súlyosabb sérülés, orrcsonttörés létrehozására is.

A férfi egy alkalommal Budapesten az utcán megtámadta a sértettet és a vele tartó barátját, akit megütött, a sértettet pedig ellökte, egy másik alkalommal a sértett egy étterembe menekült. A vádlott az étterem előtt kiabált sértettnek, hogy jöjjön ki, mert beszélni akar vele. Ezután telefonon is igyekezett többször kapcsolatot teremteni.

A sértett a házára kamerát szereltetett fel, hogy a vádlott rendszeres zaklató magatartását dokumentálni tudja.

A vádlott sértett megfigyelését távcsővel, infrakamerával felszerelve végezte, a sértettről eközben fotófelvételeket készített, amelyek közül többet saját közösségi oldalára töltött fel.

A vádlott hosszú időn át és rendszeresen tanúsított magatartásával a sértett mindennapi életébe, magánszférájába önkényesen, a sértett kifejezett tilalma ellenére beavatkozott, őt tartósan háborgatta. A sértett állandó félelemben élt, egyedül nem mert sehová menni.

A sértett tizenkét alkalommal terjesztett elő magánindítványt a vádlott zaklató, a házijogot megsértő magatartásai miatt az eljárás során.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó