Fokozott ellenőrzéseket tartanak a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén

Fokozott ellenőrzéseket tartanak a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén

Hírek Comments Off 197

Az utóbbi hónapokban megnövekedett a védett természeti területeken engedély nélkül technikai sportokat végzők száma. Tevékenységük nemcsak a megőrzendő természeti értékeket veszélyezteti, hanem a kirándulókat, a kisgyerekes családokat, a csendes sportokat végzőket is.

Számos állampolgári panasz érkezett az egyre agresszívebbé váló terepmotorosok és quadosok miatt, ezért a Duna-Ipolya Nemzeti Park Igazgatóságának Természetvédelmi Őrszolgálata szinte minden hétvégén ellenőrző akciókat végez rendőri segítséggel a nemzeti park, valamint a tájvédelmi körzetek területein.

Mivel a területeken folyó erdő- és vadgazdálkodást, néhol az állattartást is jelentősen zavarják az engedély nélkül végzett motoros technikai sportok, ezért a gazdálkodókkal megerősítve zajlanak már ezek a hétvégi ellenőrzések.

Az elmúlt hétvégén 5 terepmotoros, 5 terepjáró és 1 quad akadt fenn az ellenőrző pontokon, ellenük közigazgatási eljárást indítottak. Néhány esetben a rendőrség is szabott ki helyszíni bírságot jogosulatlan vezetés, vagy más nem természetvédelemmel összefüggő okok miatt.

Fotó, forrás: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top